Doporučujeme

Dvě techniky rychlého vaření, které ocení milovníci zdravé stravy

Jíst zdravě není jen trendovou záležitostí. Je to životní styl, který přijímá stále větší množství lidí. Konečně si začínáme uvědomovat, že naše tělo vypadá a slouží nám podle toho, jaké palivo do něj dáváme. Je-li jídlo zdravé, odmění se nám vitalitou, naopak tělo, jehož pohonem jsou tuky a cukry, se hroutí, chřadne a je plné nemocí. Vařit si zdravě není nic složitého. Představíme si 2 nejrychlejší techniky a podíváme se i na několik pomocníků, kteří nesmí chybět ani ve vaší kuchyni.

Pod tlakem to jde snadno!

Vaření v tlakovém hrnci si zamilujete pro jeho extrémní snadnost. I vám bude stačit, když suroviny nakrájíte, vložíte do hrnce, který řádně uzavřete a zapnete plotýnku. Během následujících chvil se o nic nebudete muset starat. „Pod tlakem“ vznikne jídlo rychle a jeho plná chuť si vás podmaní. Při vaření v tlakovém hrnci si totiž potraviny uchovávají svou původní skvělou chuť.

chutnepokrmy-cz_tescoma_cz_01

Na indukci hlavně levně!

Máte-li při vaření rádi rychlost, zařaďte mezi vaše kuchyňské potřeby indukční vařič a hrnec. Při této technice se od plotny ohřívá jen dno hrnce, takže se jídlo v něm rychle ohřeje. Je výhodou, že moderní plotny mají možnost nastavení teploty ohřevu. To umožňuje vaření i při velmi nízké teplotě. Zajistíte, že suroviny nebudou ztrácet velké množství cenných látek.

chutnepokrmy-cz_tescoma_cz_02

Začněte co nejdříve!

Neodkládejte už déle přechod na zdravé techniky vaření. Prospěje to vašemu tělu i vaší psychice. Bojíte se, že se vám přechod na zdravější stravování velmi silně promítne do finančního rozpočtu? Podívejte se na tento článek, najdete v něm několik tipů na levné a přesto zdravé pokrmy.

Co si do kuchyně ještě pořídit?

Základem jsou kvalitní kuchařské nože, pořiďte si několik různě velkých. Vždy myslete na bezpečnost. Nenechávejte nože nikde volně povalovat. K bezpečnému uložení slouží bloky na nože. Potraviny krájejte vždy na prkénku. Z pomocníků při zdravém vaření oceníte hlavně smoothie maker nebo odšťavňovač.

 

O autorovi

Jan Neckář