Recepty Zdraví a diety

Recept: Bezlepková cuketová pizza s nízkým obsahem sacharidů

Autor Barbora

Je vaším oblíbeným pokrmem pizza? Dopřáváte si jí často, ale chtěli byste přijít na varianty, které jsou zdravější než pizzy mražené či kupované? Zkuste si připravit domácí cuketovou pizzu plnou důležitých živin pro váš organismus. Tato pizza neobsahuje lepek a je vhodná i pro osoby, které drží redukční dietu. Dozdobit si pizzu můžete podle své chuti a dopřávat si ji klidně každý den. 

Bezlepková pizza

Pizzu si můžete připravit i z bezlepkové mouky, ale abyste snížili obsah sacharidů, zvolte raději květák či cuketu. V dnešním článku se podíváme na recept na pizzu, která neobsahuje lepek. Cuketa je příznivou zeleninou pro váš trávicí trakt a je bohatá na živiny. Cuketa je navíc velmi oblíbená pro svůj nízký obsah sacharidů a kalorií. Bohatá je na antioxidanty, vitamín A a C. Pizza obsahuje také kořenový škrob, který je bohatý na vitamín B, železo a draslík. Je příznivý i pro osoby, které mají citlivý zažívací systém, jelikož je to jeden z nejjednodušších škrobů, který snadno strávíte. Mandlová mouka je bohatá na mnoho živin a podporuje zdraví srdce.

Ingredience:

  • 3 šálky strouhané cukety
  • 1 šálek + 3 lžíce kukuřičné mouky nebo tapiokového škrobu
  • ½ šálku kokosové  či mandlové mouky
  • 3 vejce
  • rajčatový základ
  • mozzarella
  • žampiony
  • bazalka

Předehřejte si troubu na 200 stupňů Celsia. Cuketu umyjte a nastrouhejte, loupat ji nemusíte. Vymačkejte z cukety přebytečnou vodu. Nasypte do misky a přidejte obě mouky a vejce. Řádně promíchejte a vytvořte těsto. Připravte si pečící papír, na něj rozválejte těsto a poté vložte na plech. Těsto roztahujte také s pomocí prstů a nezapomeňte jej pomoučit. Pečte po dobu 40-45 minut. Poté na těsto vložte vše, co máte rádi: rajčatový základ, nakrájené houby, mozzarellu, sýr či šunku, nezapomínejte ani na bazalku či česnek. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj

O autorovi

Barbora