Moučníky

Recept: Jedinečný limetkový koláč

Autor Barbora

Rádi byste připravili osvěžující a lehký dezert, který potěší chuťové pohárky, ale i vaši trávicí soustavu, zkuste si přípravu limetkového koláče. Obsahuje zdravé ingredience jako je kokosové mléko, javorový sirup a limetky.

Ingredience na korpus:

  • 1 šálek másla
  • ½ šálku nebo kokosového cukru
  • 1 vejce
  • 1½ šálku mouky

Náplň:

 

  • 2 šálky kondenzovaného kokosového mléka
  • ½ šálku limetkové šťávy
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • ½ šálku javorového sirupu
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 2 polévkové lžíce kořenového škrobu
  • ½ čajové lžičky mořské soli
  • 2-3 limety, nakrájené na ozdobení

čas přípravy: 1 hodina 20 minut
porce: 8-10

Nejdříve začněte s přípravou korpusu. Recept je na formu 9×13.Předehřejte si troubu na 180 stupňů. Ve velké míse rozmixujte změklé máslo a cukr. S pomocí mixéru umixujte směs másla a cukru do krému. Přidejte vejce a mixujte dál. Poté pomalu přidávejte mouku, aby se dobře zapracovala. Krustu namačkejte do připravené formy. Pečte ji po dobu 15 minut. Tento recept můžete používat jako univerzální základ pro různé koláče.

Připravte si hrnec, ve kterém rozmícháte škrob a kokosový olej. Přibližně po jedné minutě přimíchejte kokosové mléko. Míchejte, dokud se směs nebude svou konzistencí podobat pudinku. Přidejte limetkovou šťávu, kůru z bio limetky, vanilkový extrakt, javorový sirup a sůl. Promíchávejte. Nalijte směs do připraveného korpusu a dejte do ledničky vychladnout. Nakonec si připravte pokrájené plátky citronů a limetek, které můžete předem namočit v cukru a ozdobte s nimi koláč. Vznikne vám jedinečný dezert, který ocení děti i vaše návštěva.

I pro alergiky!

Pokud v receptu místo klasické mouky použijete bezlepkovou, je vhodný pro alergiky či osoby trpící nesnášenlivostí na lepek. Pokud některou z ingrediencí neseženete, můžete ji jednoduše nahradit, například místo javorového sirupu použít hnědý cukr, místo limetek citróny apod. Doporučujeme k dezertu neslazenou kávu či černý čaj, tyto nápoje skvělé doplní sladkou chuť dezertu.

 

O autorovi

Barbora