Jíst zdravě není jen trendovou záležitostí. Je to životní styl, který přijímá stále větší množství lidí. Konečně si začínáme uvědomovat, že naše tělo vypadá a slouží nám podle toho, jaké palivo do něj dáváme. Je-li jídlo zdravé, odmění se nám vitalitou, naopak tělo, jehož pohonem jsou tuky a cukry, se hroutí, chřadne a je plné nemocí. Vařit si zdravě není nic složitého. Představíme si 2 nejrychlejší techniky a podíváme se i na několik pomocníků, kteří nesmí chybět ani ve vaší kuchyni.
Pod tlakem to jde snadno!
Vaření v tlakovém hrnci si zamilujete pro jeho extrémní snadnost. I vám bude stačit, když suroviny nakrájíte, vložíte do hrnce, který řádně uzavřete a zapnete plotýnku. Během následujících chvil se o nic nebudete muset starat. „Pod tlakem“ vznikne jídlo rychle a jeho plná chuť si vás podmaní. Při vaření v tlakovém hrnci si totiž potraviny uchovávají svou původní skvělou chuť.
Na indukci hlavně levně!
Máte-li při vaření rádi rychlost, zařaďte mezi vaše kuchyňské potřeby indukční vařič a hrnec. Při této technice se od plotny ohřívá jen dno hrnce, takže se jídlo v něm rychle ohřeje. Je výhodou, že moderní plotny mají možnost nastavení teploty ohřevu. To umožňuje vaření i při velmi nízké teplotě. Zajistíte, že suroviny nebudou ztrácet velké množství cenných látek.
Začněte co nejdříve!
Neodkládejte už déle přechod na zdravé techniky vaření. Prospěje to vašemu tělu i vaší psychice. Bojíte se, že se vám přechod na zdravější stravování velmi silně promítne do finančního rozpočtu? Podívejte se na tento článek, najdete v něm několik tipů na levné a přesto zdravé pokrmy.
Co si do kuchyně ještě pořídit?
Základem jsou kvalitní kuchařské nože, pořiďte si několik různě velkých. Vždy myslete na bezpečnost. Nenechávejte nože nikde volně povalovat. K bezpečnému uložení slouží bloky na nože. Potraviny krájejte vždy na prkénku. Z pomocníků při zdravém vaření oceníte hlavně smoothie maker nebo odšťavňovač.