Doporučujeme Ostatní

Jedlé nádobí je to pravé pro vyznavače zero waste životního stylu

Máte už po krk nadměrného hromadění plastového odpadu? Pravděpodobně jste se stali propagátory stylu života „žádný odpad“ neboli „zero waste“. Jeho cílem je vyhodit toho co nejméně, správně třídit a maximálně recyklovat. Co byste řekli na to, že si po každém jídle ještě navíc pochutnáte na nádobí?

Uspořádejte párty bez výčitek

Každého, komu záleží na blahu životního prostředí, určitě ničí pomyšlení na hromadu jednorázového plastového nádobí, které zůstane po festivalech, večírcích, oslavách a párty. Aby nás plasty zcela nepohltily, nabízí se několik cest, jak tomu zabránit. Jednou z nich je jedlé nádobí. O co se jedná? Talíře, kelímky, lžičky a brčka jsou vyrobeny ze 100% pšeničných otrub, které chutnají po cereáliích nebo pečeném chlebu. Proces výroby nádobí spočívá v zahřívání otrub a následném formování do požadovaných tvarů na certifikovaných výrobních zařízení. Toto nádobí je skvělou volbou též pro vegetariány, protože neobsahuje žádné živočišné složky. Pořídíte-li si jedlé nádobí výhodné sady, vytvoříte si dostatečnou zásobu toho nejdůležitějšího, co je na oslavách potřeba. Nemusíte si dělat výčitky, pokud vaši hosté odmítnou toto nádobí konzumovat. Díky biologické odbouratelnosti se do 30 dnů samo rozloží.

Servírovat se dá téměř vše

Jedlé talíře snesou jak studené, tak teplé pokrmy. Můžete je ohřívat v troubě při teplotě do 180 °C, v mikrovlnce při výkonu do 750 W. Co se týče tekutých jídel, vlévejte je do talířů cca 5 minut před podáváním. U jedlých kelímků se vyvarujte horkých a šumivých nápojů. Díky termoizolačním vlastnostem dokáží udržet nápoj o teplotě do 85 °C dlouho teplý. Jejich odolnost zaručuje udržení nápoje až po 12 hodin. S jedlými lžičkami můžete konzumovat dezert až 30 minut, takže si ho skutečně vychutnáte. Brčka vydrží v nápojích o pokojové teplotě i 60 minut.

O autorovi

Jan Neckář