Jste milovníci dobrý snídaní? Potrpíte si na velké nedělní snídaně, kdy se sejde celá rodina u stolu? Pokud ano, jistě oceníte snídaňový recept na zapečeného lososa, který vás dokonale zasytí a potěší nejednoho člena rodiny. Jedná se o skvělou kombinaci chutí a pokrm, který navíc i skvěle vypadá.
Jak na to?
příprava: 55 minut
porce: 4-6
typ: snídaně, bezlepková, paleo
- 2 lžíce másla
- 1 střední cibule
- 8 velkých vajec
- 1 šálek nasekané červené, žluté, oranžové papriky
- 1 šálek kefíru
- 1 šálek hub
- 1 lžíce nasekaného čerstvého kopru
- mořská sůl a černý pepř
- 1 lžičku muškátového oříšku
- 180 g uzeného lososa
- ¾ šálku měkkého kozího sýra
Kopr, losos a kozí sýr
Kombinace kopru a lososa je naprosto nepřekonatelná. Dostává se k nám ze Skandinávie, kde lososa kombinují běžně s koprovou omáčkou, zálivkou či kopr přidávají k bramborům. U nás máme kopr spojený jen s přípravou koprové omáčky s hovězím masem či koprové polévky s bramborem. Kombinace kopru, lososa a jemného kozího sýru je však opravdu jedinečná. Všechny tyto chutě se spojí zapečené s jemnými vejci a trochou osvěžující zeleniny. Tento pokrm můžete zvolit k snídani, ale také jako chutný oběd či vydatnou večeři. Doplnit jej můžete o kousek pečiva či trochu rukolového salátu.