Bezlepkové Recepty

Vydatná snídaně v podobě zapečeného lososa s vejcem

Autor Barbora

Jste milovníci dobrý snídaní? Potrpíte si na velké nedělní snídaně, kdy se sejde celá rodina u stolu? Pokud ano, jistě oceníte snídaňový recept na zapečeného lososa, který vás dokonale zasytí a potěší nejednoho člena rodiny. Jedná se o skvělou kombinaci chutí a pokrm, který navíc i skvěle vypadá. 

Jak na to?

příprava: 55 minut
porce: 4-6
typ: snídaně, bezlepková, paleo

  • 2 lžíce másla
  • 1 střední cibule
  • 8 velkých vajec
  • 1 šálek nasekané červené, žluté, oranžové papriky
  • 1 šálek kefíru
  • 1 šálek hub
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého kopru
  • mořská sůl a černý pepř
  • 1 lžičku muškátového oříšku
  • 180 g  uzeného lososa
  • ¾ šálku měkkého kozího sýra
Předehřejte si troubu na 180 stupňů Celsia. V pánvi si rozehřejte máslo, přidejte nasekanou cibulku a různý mix paprik, osmahněte a vyčkejte, dokud nebude zelenina měkká. Poté sundejte z tepla. Připravte si keramické zapékací mističky, které vymažete máslem.
V jedné míse smíchejte směs opražené cibule a paprik s natrhaným lososem a rozšlehanými vejci.
V druhé míse si připravte kefír, čerstvý kopr, sůl, pepř a muškátový oříšek. Promíchejte tyto dvě směsi a vlijte do připravených mističek. Navrch můžete posypat ještě pažitkou. Pečte po dobu 35-40 minut při stálé teplotě. Ke konci posypte kozím sýrem, nechte rozpéct a podávejte.

Kopr, losos a kozí sýr

Kombinace kopru a lososa je naprosto nepřekonatelná. Dostává se k nám ze Skandinávie, kde lososa kombinují běžně s koprovou omáčkou, zálivkou či kopr přidávají k bramborům. U nás máme kopr spojený jen s přípravou koprové omáčky s hovězím masem či koprové polévky s bramborem. Kombinace kopru, lososa a jemného kozího sýru je však opravdu jedinečná. Všechny tyto chutě se spojí zapečené s jemnými vejci a trochou osvěžující zeleniny. Tento pokrm můžete zvolit k snídani, ale také jako chutný oběd či vydatnou večeři. Doplnit jej můžete o kousek pečiva či trochu rukolového salátu.

O autorovi

Barbora