Rádi byste ve Vaší restauraci uspořádali silvestrovskou párty ve stylu středomořské kuchyně? Nechejte se zlákat recepty španělské kuchyně a připravte Vašim hostům na Silvestra tamější speciality. Španělé na Silvestra velmi rádi pojídají kuličky hroznového vína. Ve Španělsku se traduje, že by měl každý sníst jednu kuličku vína při každém bití zvonů, neboť tato tradice přináší prosperitu a štěstí. Na silvestrovskou slavnost můžete připravit jedno z nejoblíbenějších španělských pokrmů, kterým je bezpochyby paella.
Tato delikatesa pochází z Valencie, avšak dnes je rozšířena po celém Španělsku. Španělé tvrdí, že by paella neměla chybět na žádném slavnostně prostřeném stole. S přípravou paelly Vám pomůže internetový portál Španělských receptů, který najdete na této webové adrese spanelskerecepty.cz. Základní surovinou pro přípravu paelly je rýže. Možná i díky této surovině turisté často paellu připomínají k rizotu. Ve Španělsku se paella připravuje na speciální pánvi se dvěma držadly. Do typické valencijské paelly patří také blistr pravého šafránu, kuřecí a králičí maso, zralá rajčata, bílé fazole, voda, snítka rozmarýnu, sůl a zavařené červené fazole. U receptu najdete také fotografie, které Vás krok za krokem provedou přípravy této španělské lahůdky. Nechybí samozřejmě ani podrobný popis.
Zákazníkům můžete nabídnout také studenou polévku gazpacho připravenou z rozmačkané směsi rajčat, papriky, česneku, cibule, strouhanky, citrónu a oleje. Spousta hostů ráda ochutná po hlavním menu také lahodný dezert, kterým se mohou stát například plněné pomeranče vanilkovou zmrzlinou.