Těstoviny jsou naprosto delikátním potravinářským produktem. Jsou chutné, rychle se připravují a seženete, i ty kvalitní, dnes již v každém obchodě. Dokonce i pro celiaki jsou dnes bezlepkové těstoviny snadno dostupné. Připravte si doma těstoviny s pečenými rajčaty a česnekem. Tento recept je rychlý a opravdu výborný.
Ingredience:
- rajčata (volte sladší odrůdy rajčat)
- 1 větší palice česneku či 2 menší
- 1 červená cibule
- 2 lžíce balsamika
- olivový olej
- mořská sůl
- pepř
- bazalka
- parmazán
- těstoviny (mohou být i bezlepkové)
Příprava:
Nejdříve si dejte vařit těstoviny a mezitím se vrhněte na přípravu pečených ingrediencí. Připravte si pekáček. Nakrájejte rajčata, množství záleží na tom, po jakém množství omáčky toužíte, rozkrojte palici česneku na půl, cibuli na čtvrtky a vše vložte do pekáčku. Zalijte olivovým olejem, balsamikem, dochuťte mořskou solí a pepřem. Vše řádně promíchejte a dejte péct. Mezitím si sceďte uvařené těstoviny a nechte si trochu vody z těstovin v hrnci. Zelenina je upečená ve chvíli, kdy je dostatečně zlatá, zbarvená až dohněda. Z pekáčku vyndejte rozpůlené palice česneku a vymačkejte z nich opečený česnek zpět do pekáčku. Nyní v pekáčku všechny upečené ingredience řádně rozmačkejte a přidejte trochu zbylé vody z těstovin. Vznikne vám omáčka, do které přidejte uvařené těstoviny, posypte parmazánem a lístky bazalky. Ochutnejte a popřípadě dochuťte solí a pepřem. Ve směsi byste měli cítit opečená rajčata, česnek a dokonale změklou cibuli. Dopřejte si dostatek parmazánu a užívejte si jedinečnou chuť této směsi.