Přírodní sirupy jsou vhodnou alternativou ke klasickému slazení cukrem. Nejenže jsou chutné, ale také zdravé. Vyrobit si je navíc můžete i sami doma.
Jak se dá nahradit cukr? V dnešní době máte celou řadu možností. Sáhnout můžete po přírodních sladidlech nebo medu. Velice dobrou alternativou je ale také ovocný sirup.
Výhody přírodních sirupů
Přírodní sirupy jsou velice zdravé. Obsahují velké množství vitaminů a jsou také dostatečně sladké. Například přírodní sirupy Koldokol se zpracovávají přirozenými a šetrnými metodami. Nabízejí tak spoustu zdravých látek a jsou chutné. Jedná se tedy o výbornou alternativu k slazení klasickým bílým nebo tmavým cukrem.
Obecně se udává, že sladké sirupy by rozhodně neměli pít diabetici. Oproti bílému cukru ale mají výrazně nižší glykemický index. To ale není dobrá zpráva pouze pro diabetiky. Znamená to totiž, že se pozvolně vstřebávají a nezpůsobují přílišné výkyvy v hladině krevního cukru. Nezatěžují tedy tolik slinivku břišní, která nemusí uvolňovat tolik inzulínu.
Jakákoliv příchuť
Výhodou přírodních sirupů je i fakt, že mohou mít téměř jakoukoliv příchuť. Jako skvělá ukázka nám můžou posloužit Koldokol sirupy. Tato společnost vyrábí velké množství sirupů rozličných příchutí. Pochutnat si tak můžete na jablku, mangu, černém rybízu, jahodě, šípku, malině i celé řadě dalších kombinací. Střízlivou konzumací navíc pomůžete svému zdraví, protože tyto výrobky obsahují vysoké množství vitamínů.
Pokud si ale nechcete sirupy kupovat, pak si je můžete vyrobit sami doma. Není to nic složitého. Chce to jen trošku času a vůle. Stačí nasbírat dostatek ovoce, povařit ho nebo využít odšťavňovače. V kuchyni se pak rozhodně nebojte experimentovat. Dejte vzniknout netradičním příchutím a vytvořte si něco, co vám bude opravdu chutnat. Nejenže tak potěšíte svoje chuťové buňky, ale také zdraví.