O prázdninách trávíme mnoho času na cestách a výletech a nemělo by nám chybět dostatečné množství občerstvení. Objevte variantu, s kterou můžete jíst zdravě i na cestách. Salát uložený ve sklenici je pro vás to pravé. Vydrží déle čerstvý, zálivka se z něj nevylije a navíc se jedná o znovupoužitelný obal, tudíž se chováte k naší planetě ekologicky. Salát z quinoi a halloumi vás zasytí a chutná skvěte. Tento salát je rychlý, vynikající a ve sklenici vydrží poměrně dlouho.
Porce: 4
Příprava: 30 minut
Ingredience:
240 g quinoi
250 g halloumi, na tenké plátky
200 g kapusty, umyté a bez stonků
1 mrkev
1 avokádo, nakrájíme na kousky
400g cizrny
1 polévková lžíce olivového oleje
1/2 lžičky papriky
½ lžičky kajenský pepř
Zálivka:
1 lžíce bílého vinného octa
3 lžíce olivového oleje
1 lžička dijonské hořčice
1 stroužek česneku
mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup:
Předehřejte troubu na 200 stupňů. Na plechu smíchejte cizrnu s olivovým olejem, sladkou paprikou a kajenským pepřem. Pečte v troubě po dobu 20-25 minut, dokud nebude krásně zlatavá a dokonale křupavá.
Mezitím si uvařte quinou a nechte ji vychladnout. Sýr halloumi (můžete použít i jiný druh sýru) osmahněte dozlatova na pánvi s trochou olivového oleje. Ve velké míse smíchejte ingredience na zálivku a smíchejte je i s nakrájenou kapustou.
Do sklenice umístěte připravené ingredience, postupně quinou do spodní části, poté nastrouhanou mrkev, kapustu, nakrájená avokádo, cizrnu a halloumi. Výborná je tato kombinace jako oběd na cesty či do práce. V lednici vám vydrží i dva dny, kdybyste na něj náhodou zapomněli.