Nápoje

Dýňové latte a kurkumový čaj: Dva nápoje, které vás v zimě zaručeně zahřejí

Autor Barbora

Přes zimní měsíce toužíme především po zahřátí v podobě pobytu v teple pod dekou, horké polévky a chutných nápojů, které příjemně zahřejí a zároveň si na nich pochutnáte. V dnešním článku vám přinášíme recepty na dva nápoje, na kurkumové latte a dýňové latte. Oba tyto nápoje jsou lahodné a pro lidský organismus velmi zdravé, jelikož obsahují zdraví příznivé koření a kokosové mléko. To však můžete vyměnit i za mléko klasické, záleží na vaší chuti a tom, zda jste veganem či vám kravské mléko nevadí.

Kurkumové latte

příprava: 5 minut
porce: 2

  • 1 šálek kokosového mléka
  • 1 šálek vody
  • 1 lžíce ghee
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička kurkumy (prášek nebo strouhaný kořen)

Kokosové mléko a vodu nalijte do středně velkého hrnce, zahřívejte, poté přidejte ghee, med a kurkumový prášek. Nechte prohřát a poté přelijte do hrníčku a užívejte si příjemnou chuť kokosového mléka a zdravé účinky kurkumy.

Oblíbená kurkuma

Kurkumové nápoje jsou velmi oblíbené především v Asii, kde je tento nápoj známý jako tzv. „tekuté zlato“. Obsahuje totiž kurkumu, ghee a med, složky, které jsou pro lidské zdraví velmi přínosné. Dopřávejte si kurkumové latte po celý rok, nejen přes zimu a zažijte účinky, které vám kurkuma přináší. Kurkuma vás chrání především před vznikem zánětu, bojuje tedy proti chronické boleti, artritidě, degenerativním onemocněním a poruchám trávení. Pomáhá také účinně detoxikovat tělo.

Dýňové latte

příprava: 5 minut
porce: 2

  • 1 šálek kokosového mléka
  • 2 lžíce dýňového pyré
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • ¼ čajové lžičky směsi dýňového koření
  • ¼ čajové lžičky vanilkového extraktu
  • ¼ šálku vařené kávy či espresso

Zahřejte kokosové mléko v hrnci. Poté přidejte mléko, pyré, sirup, koření, extrakt a kávu do mixéru. Rozmixujte a vlijte do hrnečku, posypte trochou koření či skořice a podávejte teplé. Užívejte si opravdu jedinečnou chuť dýňového latte, které skvěle chutná a nádherně voní. Jistě nebudete litovat.

O autorovi

Barbora