Recepty Zdraví a diety

Objevte sílu kadeřávku ve spojení se sušenými rajčaty a piniovými oříšky

Autor Barbora

Kadeřávek se stal velmi oblíbeným ve světě gastronomie. Nejenže velmi zajímavě chutná, ale chlubit se může i estetickým vzhledem listů. Přitom se jedná o rostlinu, která je u nás notoricky známou a vydrží i velmi chladné počasí, může se tak stát zajímavým zpestřením zimního či podzimního jídelníčku. Připravte si i vy gurmánský zážitek v podobě kadeřávkového salátu s piniovými semínky. 

čas přípravy: 5 minut
porce: 4
typ: salát, bezlepkový

Ingredience:

  • 350 g kadeřávku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • sůl podle chuti
  • 1 šálek piniových oříšků
  • 1/3 šálku sušených rajčat

Natrhejte si listy kadeřávku a umístěte jej do velké mísy, přidejte olivový olej, citronovou šťávu a sůl podle chuti. Pořádně promíchejte. Nasekejte sušená rajčata a zamíchejte do salátu, nakonec posypte piniovými oříšky.

Velmi zdravý kadeřávek

Kadeřávek vyniká především svou odolností, je odolnější než růžičková kapusta. Hodí se do polévek, salátů či jako příloha k masu. Kapusty kadeřávku byly vyšlechtěny z brukve zelné a jejich listy si můžete užívat od zimy do jara. Označován je kadeřávek také někdy za superpotravinu. V jeho nutričním složení vede obsah vitamínu K a C, z minerálních látek je to draslík, fosfor a železo. Kadeřávek je skvělou volbou při hubnutí, jelikož má nízkou kalorickou hodnotu a kadeřávkový salát se tak může stát ideální přílohou k bílkovině, tedy k masu.

Kadeřávkový salát podle vaší chuti

I když má kadeřávek specifickou chuť, přidávat k němu můžete různé variace ingrediencí a vytvořit si specifický salát vhodný právě pro vás. Ke kadeřávku se hodí také mrkev, jablka, lískové oříšky, med či zázvor a můžete si vytvořit ideální podzimní salát, který vás ochrání před nemocemi. Kadeřávek si můžete užívat přes celou zimu, což je pro vás více než žádané i díky obsahu vitamínu C. Přejeme dobrou chuť!

O autorovi

Barbora