Recepty Zdraví a diety

Recept: Plněné houby kozím sýrem jako delikátní večeře

Autor Barbora

Zkoušeli jste si již někdy doma připravit plněné houby? Opravdu skvěle chutnají plněné  žampiony v kombinaci s kozím sýrem. A přesně takovou dobrotu si můžete připravit podle dnešního článku.

čas přípravy: 25 minut
počet: 20 hub
typ: bezlepkové, vegetariánské, příloha

Ingredience:

  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje
  • 20 žampionů
  • 1 balení slaniny
  • 1 hlava květáku
  • ¼ šálku strouhaného kozího sýra
  • ½ čajové lžičky česneku
  • 1 lžíce mořské soli
  • 1 lžíce pepře
  • 2 polévkové lžíce másla
  • 1/2 šálku pažitky

Předehřejte si troubu na 200 stupňů Celsia. Připravte si plech, který vymažete rostlinným olejem či na něj položíte pečící papír. Položte na plech připravené žampiony, které jste zbavili nožiček. Na plech umístěte také proužky slaniny. Pečte po dobu asi 15 minut. Zatímco se slanina a houby pečou, uvařte si květák. Rozdělte si květák na jednotlivé růžice a vařte asi 8 minut. Až je květák měkký, nechte ho chvíli vychladnout. Poté jej přidejte do kuchyňského robotu spolu se sýrem, česnekem, solí a pepřem. Rozmixujte.

Vytáhněte z trouby plech s houbami a a naplňte ho připravenou směsí. Navrch umístěte kousek másla, slaniny a posypte pokrájenou pažitkou. Okamžitě podávejte.

Chutný předkrm

Plněné houby mohou sloužit jako velmi chutný předkrm, který má delikátní jemnou chuť. I když se vám může zdát na první pohled kombinace květáku a hub podivná, květák se spojí v chuti s kozím sýrem a vytvoří jemnou chutnou náplň. Nebojte se tento recept vyzkoušet doma i vy. A pokud houbám příliš neholdujete, můžete si touto směsí zkusit naplnit například brambory, rajčata či papriky. Jedná se o celkem univerzální směs s krémovou konzistencí, která se hodí i k pečeným bramborům. Podobně jako další recepty můžete i tento recept obměňovat a přidat do něj například jarní cibulku, koření či kousky masa. Poslouchejte, co vám velí vaše chuťové pohárky.

 

O autorovi

Barbora