Nezařazené Recepty Zdraví a diety

Připravte si svěží bagel s uzeným lososem, krémovým sýrem a koprem

Milujete chuťově vyvážené pokrmy, které vás nikdy nezklamou? Jedním takovým se pro vás může stát bagel s uzeným lososem, krémovým sýrem, cibulkou a koprem. Zvláště pokud hledáte inspiraci pro zdravou snídani či svačinu, vyzkoušejte tento velmi snadný recept. Navíc uzený losos a kopr je prověřenou kombinací, která nezklame.

Bagel s uzeným lososem

Příprava: 10 minut

  • 1 bagel (můžete zvolit i bezlepkovou variantu)
  • 1 1/2 lžíce smetanového sýru
  • 100 g uzeného lososa
  • 1/4 červené cibule nakrájené na tenké plátky
  • 1 čajová lžička kapary
  • 1/4 okurky nakrájené na plátky
  • 4 snítky čerstvého kopru
  • několik tenkých plátků citronu

Nejdříve si rozkrojte bagel. Obě půlky potřete smetanovým sýrem, na něj položte plátky lososa, ozdobte cibulkou, kapary, pokrájenými okurkami, koprem a citronem. Tato kombinace chutí a barev vás dostane a vy už si k odpolední svačině nebudete přát nic jiného. Přejeme dobrou chuť!

Nutriční hodnoty

Pokud se snažíte jíst zdravě a zajímáte se o složení své stravy, bude se vám hodit také souhrn nutričních hodnot, které jsou v tomto pokrmu obsaženy. Jeden hotový bagel obsahuje:

  • 543 kalorií
  • 29,3 g bílkovin
  • 27,5 g tuku
  • 92 miligramů cholesterolu
  • 2042 miligramů sodíku
  • 55,3 g uhlohydrátů
  • 3,3 g vlákniny
  • 6,3 g cukru
  • 16,3 miligramů vitaminu C (27 procent DD)
  • 12 mikrogramů vitaminu K (15 procent DD)
  • 2 miligramy železa (11 procent DV)
  • 76 miligramů vápníku (7,6 procenta DD)
  • 223 miligramů draslíku (6,4 procenta DD)
  • 11 miligramů hořčíku (2,8 procenta DD)
  • 20 miligramů fosforu (2 procento DD)
  • 7 mikrogramů folátu (2 procent DD)

Proč je tento recept zdraví přínosný?

Ať už se rozhodnete použít uzeného či čerstvého lososa, je tento recept výživný právě díky němu. Losos je totiž na prvním místě, co se týče zdrojů omega-3 mastných kyselin. Tyto mastné kyseliny mají protizánětlivé účinky. Další zdravou složkou v receptu je červená cibule, která nejenže dodává skvělou chuť, ale má přirozeně antibiotické účinky. Okurka přidává do receptu svěžest a vysoký obsah vitamínu K, který je nezbytný pro zdraví krve a kostí. Pokud zvolíte bezlepkovou variantu bagelu, mohou si ho dopřávat i celiaci a lidé, kteří trpí nesnášenlivostí na lepek.

Zdroj

O autorovi

Barbora Darebná