Recepty

Je libo vyváženou kombinaci? Dopřejte si dýňovou polévku s kokosovým mlékem

Autor Barbora

Podzim už se pomalu blíží a s ním přicházejí chladnější večery a touha po zahřátí. Co je v takovou chvíli vhodnějšího než miska horké hutné polévky s jemnou chutí, která prohřeje celé vaše tělo a potěší vaše chuťové pohárky, navíc je zdravá a poměrně rychle ji připravíte. Tou správnou volbou je dýňová polévka obohacená o kokosové mléko.

Ingredience:pu

  • 1/2 dýně hokkaido
  • máslo
  • 1 cibule
  • 1 lžíce kari
  • 1/2 l zeleninového vývaru
  • 100ml kokosového mléka
  • sůl, pepř

Na dozdobení:
semínka z dýně
olivový olej

Příprava:
Dýni opláchněte, můžete ji oloupat či slupku ponechat, u dýně hokaiddo není loupání nutné. Vydlabejte ji a pokrájejte na menší kousky. Semínka si ponechte stranou, ještě je využijete. Dýni vložte do pekáčku a pečte v troubě cca půl hodiny, dokud nezměkne. Mezitím si na másle nechte zpěnit cibulku, krásně do zlaté barvy. Přidejte kari koření a míchejte, aby se nepřismahlo a nezhořklo. Kari se dokonale rozvoní. Přidejte dýni a zalijte připraveným vývarem. Vařte přibližně 10 minut a následně rozmixujte tyčovým mixérem. Jako finální tečku přidejte kokosové mléko a dochuťte solí a pepřem. Servírujte polévku v misce přelitou kokosovým mlékem s opraženými dýňovými semínky či krutony. Nakonec zakápněte olivovým olejem. Dobrou chuť!

pumpkin-1536382_960_720

Jiné varianty
Dýňovou polévku můžete připravovat na mnoho způsobů. Přidat do dýňové polévky s kari můžete také špetku skořice či použít ostřejší kari pastu. Výborná je také dýňová polévka bez kari, za to s trochou zázvoru a posypaná parmazánem. Zjemnit ji můžete přidáním brambory, kterou vaříte s dýní a následně rozmixujete. Všechny varianty této polévky jsou chutné a jejich chuť je vždy v určitých nuancích rozdílná, ale všechny jsou výborné díky jejímu základu, který tvoří dýně.

pumo

O autorovi

Barbora