Recepty

Recept: Připravte si čerstvou pizzu s mozzarellou

Autor Barbora

Pro všechny, kteří neměli tu příležitost ochutnat pravou domácí pizzu, je určen dnešní recept. Pizza je oblíbená po celém světě, i my si ji pravidelně dopřáváme. Zkuste si však pizzu připravit doma sami, uvidíte, že to není nic těžkého a její chuť je opravdu úžasná.

Ingredience na těsto:

  • 250 bílé mouky
  • 175 ml vlažné vody
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 7 g droždí
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli

Na rajčatový základ:Tomato Sauce Tomato Tomato Soup Food Soup Sauce

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 konzervy krájených rajčat
  • oregano
  • 150 ml červeného vína
  • tabasco

Navrch:

  • cherry rajčata
  • bazalka
  • mozzarela
  • salám

Postup:

Do velké mísy vsypte mouku a přidejte sůl. V odměrce si připravte vodu, do ní dejte cukr a droždí, promíchejte, přidejte olivový olej, opět promíchejte a nalijte do připravené mouky. Řádně promíchejte a těsto zpracujte na pracovní desce. Pořádně promačkejte. Až budete mít těsto propracované, dejte zpět do mísy, přikryjte fólií a nechte odpočinout cca 50 minut. Těsto vám vykyne.

Mezitím si připravte základ na pizzu, který je velmi jednoduchý, ale opravdu chutný. Nakrájejte cibuli a česnek. Na pánvičce rozehřejte olivový olej a osmahněte cibulku a česnek. Osolte, opepřete a vlijte rajčata z konzervy. Přidejte červené víno, oregano a pár kapek tabasca. Zamíchejte a nechte povařit. Ochutnejte a máte hotovo.

Po vykynutí těsto rozdělte napůl nebo si upečte jednu velkou pizzu. Pomoučněte si pracovní desku a vytvarujte pizzu do kulatého tvaru, můžete si pomoci válečkem a natahováním těsta. Těsto by mělo by být pružné. Pizzovou placku dejte péct do předehřáté trouby na 250 stupňů přibližně na 8 minut. Vyndejte a položte na předpečenou placku omáčku a ozdobte vším, co máte rádi. Doporučujeme na půlky nakrájená cherry rajčata, velké kousky mozzarelly a bazalku, popřípadě plátky kvalitního salámu. Mozzarella je na pizze to nejlepší. Dejte zpět péct na několik minut. Pizza by měla být dokonale křupavá a voňavá. Přejeme dobrou chuť!

Eq_it-na_pizza-margherita_sep2005_sml

O autorovi

Barbora